Wie is Esther Spuijbroek

Esther Spuijbroek

Esther Spuijbroek (1968) is afgestudeerd in geneeskunde (1995) en wijsbegeerte (1995) aan de universiteit Utrecht. Na haar artsexamen (1997) werkte zij enkele jaren als basisarts in de ouderen- en volwassenenpsychiatrie. In 2003 rondde zij de opleiding aan de Vrije Universiteit tot Sociaal Geriater af, en werkte enkele jaren als sociaal geriater op een ambulante Riagg-afdeling voor Ouderen.

Van 2007 tot 2011 specialiseerde zij zich tot psychiater bij GGZ Altrecht. Na 2 jaar als psychiater werkzaam te zijn geweest bij de ParnassiaBavogroep, is Esther Spuijbroek nu 3 dagen per week werkzaam als psychiater, wederom bij GGZ Altrecht. Vanaf 2011 volgde zij de opleiding Psychoanalytische Psychotherapie bij de Nederlandse Vereniging voor Psychoanalytische Psychotherapie te Amsterdam, en rondde deze in 2016 af. In 2021 rondde zij de opleiding Transference Focused Psychotherapy af. Daarnaast volgde zij trainingen in Mentalization Based Treatment.

Vanaf oktober 2011 werkt zij een dag per week als vrijgevestigd psychiater in gezondheidscentrum Met Stip te Nieuwerkerk aan den IJssel. In haar eigen praktijk wil Esther Spuijbroek zich met name toeleggen op psychotherapeutische behandelingen.

Esther Spuijbroek is lid van: